Toelichting bij de vegetarische recepten.

In de afgelopen jaren hebben wij meerdere malen de vraag gekregen of er ook vegetarische recepten in ons kookboek staan.

Als echte carnivoor konden wij daar niet direct antwoord op geven, dus vergde dat wat onderzoek, tegen welke problemen loop je dan aan?

Omdat vegetariërs ook geen vis of visproducten eten, loop je gelijk tegen het meest gebruikte ingrediënt van de Indische en Indonesische keuken aan, Trassi en Petis.

Beide ingrediënten zijn gemaakt op basis van garnalen.

Na veel naspeuren op het internet, in diverse kookboeken, maar ook bij bevriende vegetariërs vonden wij de tip om trassi te vervangen door Taoco (taotjo staat ook nog wel eens vermeld).

Zeker niet de zelfde smaak, maar wel een spcifieke smaak, die, volgens de gebruiker waar wij deze tip van kregen, zeker het aanbevelen waard was als alternatief.

Voor de andere ingrediënten was er op zich niet zo'n groot probleem, groenten, kruiden, Tahu tempe kunnen (uiteraard) allemaal zo gebruikt worden, en voor de olie is simpel voor een klapper- of kokosolie te kiezen, vaak nog veel gezonder ook :-)
Wij hebben dus een aantal recepten gewoon kunnen kopieren, maar een aantal andere recepten zijn structureel aangepast.

Wij hopen dat het een succes is, en horen dat dan ook graag van de gebruikers.

Selamat Makan!